כיום במרבית מקומות העבודה יש דגש ועניין מאד גדול על עניין התקשורת והשיח בין העובדים והמנהלים.
למשל, אם ברוב מקומות העבודה נהוג לעבוד בחלל סגור, אני ארצה לפתוח את חלל העבודה.
זאת על מנת לייצר תקשורת פתוחה בין כולם, שתגביר את הלכידות בין חברי הצוות, ובפרט בין העובדים למנהלים.
כל עניין התקשורת הוא מאוד חשוב, כיוון שבעיניי צריך לדבר עם כל עובד בגובה העיניים, ולא לתת לו הרגשה של עליונות. לכן אני תמיד אגיע לעבודה בחיוך, שמחה ועם אנרגיות חיוביות ואשתדל לתת מענה לכל עובד בצורה עניינית וקשובה.
עוד נושא שלא דיברנו עליו הוא פרקטיקות מקצועיות, פרקטיקות עוזרות לעובדים להתמודד עם המשימות היומיומית שלהם, ולבצע אותן בקלות וביעילות (על מנת לחסוך בזמן ככל שניתן). המטרה שעומדת מאחורי זה, היא שאת הזמן שנותר, העובדים יוכלו להקדיש לעניינים חברתיים בארגון.
למשל, הקדשת הזמן לשיחות אישיות עם עובדים, למטרות גיבוש, לסדנאות והדרכות והעשרת הידע הקיים. דוגמאות לרעיונות לייעול הזמן הן:
- הקמת קבוצות וואטסאפ לפי פרויקטים משותפים
- תיאום שליחת הודעה אוטומטית במייל כאשר עובד מצוי בחופשה או שאינו זמין וכדומה
- בניית יומן אישי שכל עובד יבנה לעצמו, על מנת לא לפספס שום דבר חשוב
- חשיפת העובדים לקבוצות וקורסים חינמיים שיכולים להעשיר אצלם את הידע בזמנם הפנוי (כמו קורסים חינמיים של משרד התעסוקה וקבוצות פייסבוק).
- בנוסף, רכזי משאבי אנוש הם אלו שדואגים להשמת משרות, מיון וגיוס עובדים. כך שמבחינה זו יש מגוון רעיונות יצירתיים נוספים בכדי לייעל את תהליך העבודה שלהם, כגון:
- תיעדוף משימות על פי משרות דחופות לאיוש
- העברת קורסים והכשרות בכל הקשור לפרסום המשרות (למשל ברשתות החברתיות- LinkedIn, Facebook וכו)
- אמליץ לפתוח עמוד עסקי ואנחה כיצד, ואף אתר או קבוצה שתעסוק בהשמת משרות.
אמירה נוספת שרצוי לשים עליה דגש היא לקיחת יוזמות ושאיפה לחדשנות, זאת במטרה להפגין את הייחודיות של הארגון ולהיות יוצאי דופן ממקומות אחרים.
למשל, אם קיים כלי חדשני שיכול לעזור בייעול העבודה, נייעד תקציב על מנת לרכוש אותו, ותמיד נבקש לדעת מהי דעתם של העובדים בנוגע לרעיונות נוספים בייעול וניהול זמן העבודה, על ידי קיום ישיבות צוות שבועיות.
- בנוסף חשוב לשים דגש על העלאת המוטיבציה ולעורר תחרות בריאה בין העובדים על ידי מתן תמריצים שונים (כמו ציון לשבח של מצטיין החודש, תגמול כספי, וכדומה).