בשנים האחרונות חל שינוי משמעותי בעולם העבודה בכל הקשור לעבודה היברידית. השינוי התעצם ותפס תאוצה רבה בייחוד לאחר מגפת הקורונה העולמית. מאז מקומות עבודה רבים עברו לעבוד בשיטת "עבודה מהבית".
לעבודה מהבית יש יתרונות רבים ואין על כך ויכוח, אבל לפני שאתם כבר מפנטזים על איך יראה המשרד החדש שלכם בבית, קחו בחשבונות שיש גם לא מעט חסרונות לדבר הזה, והנה אנחנו כאן להבהיר לכם מהם לפני החלטה כזאת.
מהם החסרונות של עבודה מהבית?
בעבודה רגילה במשרד, בה העובד נמצא בתקשורת תמידית ופיזית עם המנהל, אשר נותן הכרה להצלחותיו וגם מתקן אותו אם צריך, מברך אותו בברכת בוקר טוב ומתקיימים ביניהם יחסים בינאישיים.
- לעומת סגנון עבודה זה, בעבודה היברידית בזמן עבודה מהבית ישנה בעיה של חוסר תשומת לב מצד המנהל, שלא מכיר באופן שוטף בתהליך העבודה של העובד שלו, בגלל המרחק הפיזי.
- פתרון לכך הוא מתן דגש לשיחות יומיומיות עם עובדים אשר לא נוכחים פיזית במשרד (בזום, בפלאפון, במייל וכו').
- בעיה נוספת היא שקשה למנהל לערוך בקרה אחר מספר השעות שעובד עבד בפועל כאשר הוא עובד מרחוק.
- ניתן לפתור את הבעיה הזו באמצעות הקמת מערכת חכמה שתאפשר לעקוב אחר שעות העבודה של העובד, או לחילופין להציע לעובדים אלו שכר גלובלי, שיינתן על פי הספק ולא לפי שעות.
- ניתן לציין כי לא לכל העובדים קיימת סביבת עבודה מותאמת, שקטה ונוחה במקום מגוריהם על מנת שיוכלו לעבוד מהבית (זאת עקב גורמים רבים, כמו שיפוצים, ילדים שמרעישים, חוסר במקום פיזי בבית וכדומה).
- הפתרון לכך יכול להיות שימוש בחללי עבודה משותפים, שאותם החברה יכולה להשכיר עבור העובד לפי יום, שעה או חודש (מקומות כמו We Work). הדבר משתלם לחברה, כיוון שהיא לא צריכה לשלם עבור סביבת עבודה קבועה את כלל התשלומים השוטפים (ארנונה, מים, חשמל, שכירות וכו'), כך שלרוב עלות השכרת חלל העבודה תהיה נמוכה יותר, דבר שייתן פתרון בפן הכלכלי.
- יתרה מכך, חללי העבודה המשותפים הללו נותנים פתרונות נוספים לחברה ולעובדים בה, כמו הקצאת מכשור טכנולוגי ברמה גבוהה, כך שהעובד לא צריך להתעסק בקנייתו או שהחברה תצטרך לספק זאת עבורו, ובכך הם גם לא יצטרכו להתעסק בכל הקשור לתיקון תקלות המכשור.
- בנוסף, רוב משרדים אלו מספקים אוכל ושתייה בזמן השהייה במקום, דבר אשר גם חוסך בכסף לעובד שלא יצטרך להתרוצץ ולבזבז זמן יקר ברכישת הארוחה שלו. חסרון נוסף הוא שעובדים לא בהכרח מעוניינים לעבוד מהבית לבדם, וחללי העבודה המשותפים נותנים מענה גם מבחינת הפן החברתי, כך תהיה להם אווירה חמה, נעימה וחברתית. לחללי עבודה משותפים קיים מגוון רחב של חדרים הפרושים ברחבי הארץ, כך שהעובד יכול לגשת ולבחור בסביבת העבודה שתתאים לו ותהיה קרובה לביתו, על פי תקציב שהחברה תגדיר לו מראש.
- בעיה נוספת בסגנון עבודה היברידי הוא הריחוק החברתי. אותם עובדים באופן טבעי פחות מגובשים, משום שאינם עובדים יחדיו באותו חלל עבודה בצורה פיזית.
- לכן, ניתן להקדיש מספר שעות בשבוע למטרת גיבוש, שתעצים את הקשר ביניהם ותגרום להם לעבוד באופן אפקטיבי יותר יחדיו, על אף המרחק.
- חסרון נוסף שקיים בעבודה מהבית הוא כי יש אנשים שמה שמניע אותם "לתת דרייב" בעבודה הוא עניין התחרות בינם לבין עמיתיהם בעבודה. לכן עצם העבודה לבד מהבית עלולה "לדכא" אצלם את יצר התחרותיות.
- פתרון לכך הוא באמצעות שיחת צוות יומית בזום, שמטרתה שיקוף תמונת המצב, תיאום ציפיות והחדרת מוטיבציה להמשך יום העבודה.
- בסופו של דבר, בעידן המודרני רוב העובדים מעוניינים בעבודה היברידית, ויש לכך יתרונות וחסרונות. יש לזכור כי על החברה להתאים בצורה מיטבית ויעילה את דרך העבודה, בין אם היא נעשית מהבית ובין אם מהמשרד ולקחת בחשבון את כלל ההיבטים (כלכלי, חברתי וכדומה).